Huszár Gál úrvacsorás liturgiái

2016. december 31-én délelőtt 10 órától Huszár Gál rendje szerint tartanak úrvacsorás istentiszteletet Budafokon a református templomban. (Bp. XXII Demjén István u. 2-4.)

A Budafoki református egyházközség ezzel az alkalommal nyitja meg  a reformáció 500. évfordulójának ünnepségsorozatát.

Az istentisztelet nagyszerű alkalom lehet arra, hogy a kor, a 16. század magyar óprotestáns liturgiáját, liturgikus gondolkodását megismerjük. Fontos azonban megjegyezni, hogy az istentisztelet nem produkció, előadás, hanem rendkívüli lehetőség az atyák lelkületével együtt élni az igével és a sákramentummal az év utolsó napján.  

Szolgálattévők: Nagy Péter és Németh Tamás

A megszólaló gyülekezeti énekekhez bevezetőt és kíséretet komponált illetve orgonán közreműködik: dr. Barta Gergely

Kórus: Budafoki Református Egyházközség Kántorátusa (vezető: dr. Papp Anette) és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának egyházzenei szak hallgatói (vezető: dr. Tóth Anikó).

A liturgiát összeállította és az énekeseket vezeti: dr. Papp Anette

Hasonló anyagaink

Többet és jobban énekeljünk!

A mögöttünk lévő Kálvin-évek arra is ráébresztettek: üres kifogás ma Kálvin mögé bújva elhanyagolni a többszólamú zenét és az orgonákat, sőt egyházunknak és gyülekezeteinknek a személyi és tárgyi feltételek lehetőség szerinti megteremtésével kell ...

Presbiterek között is téma az új énekeskönyv

Új énekeskönyvünk felé haladva ez év első felének fontos feladata, hogy a „Lélekkel és értelemmel” előkészítő füzetet kézbe véve gyülekezetek, presbiterek, lelkipásztorok, kántorok megismerjék és megvitassák a kialakult elképzeléseket, megismerjék...